– En av de bästa böcker jag läst. Det pirrade i magen hela tiden medan jag läste och jag ville aldrig att boken skulle ta slut …

Hedda, 10 år

Omslagsbild-Frihetszonen-ny.png
 
 
 

Frihetszonen

Nej, det får inte vara sant!

Nu måste vi planera ett motangrepp! Alla mammor och pappor har gått en kurs som heter Närvarande Föräldrar och nu lägger de sig i ALLT! De sätter upp förbudsskyltar, inför regler och avlyssnar våra mobiler. Vartenda steg vi tar bevakas via GPS.

Men det här är vad vi kom överens om, jag och mina kompisar: Vad som än händer ska gänget aldrig splittras. Vad som än händer ska vi alltid hjälpa varandra. Vad som än händer ska Frihetszonen aldrig krossas. Men nu är den hotad. Den är faktiskt under attack.

Elvaåriga Benny Fagerström är tillbaka i en bok om frihet, vänskap, saknad, motstånd och krig.

Läs artikel om boken från Story News


 

Recension publicerad i BTJ-häftet

”Ett gäng barn i åldern 8-13 njuter av friheten att övernatta hos kompisar, smyga ut på natten och bada i sjön och att spela dataspel hur mycket de vill. Föräldrarna bildar en förening som börjar begränsa barnens liv i syfte att öka deras säkerhet. De ska köras till skolan, inte leka fritt, inte ha snöbollskrig och bara få läsa lämpliga böcker.

I denna dystopi är det 11-årige Benny Fagerström som berättar genom sina rapporter om hur barnen till slut rymmer för att bilda en rebellgrupp. /---/ Författaren Per Langes språk är snabbt, effektivt och känns lite som ett filmmanus. Sammantaget är det här en spännande bok om hur ett gäng barn bildar en motståndsgrupp mot överbeskyddande föräldrar.

Den första delen, Bennys hemliga rappporter, fick Barnradions pris 2016.” 


BTJ-häftet nr 19, 2017. Lektör Svante Ors