Vinnare av Barnenradions bokpris 2016 – av Sveriges Radio
bok_hemliga_rapporter_stor_2.png
 
 
 

Bennys hemliga rapporter

Hur får man ihop en halv miljon kronor på ett enda sommarlov??!! Hyra ut farmor? Palla äpplen? Ordna en stor combat på ängen?

Vi stod inför ett gigantiskt problem. Vi måste få ihop en halv miljon kronor annars skulle vår bästa vän försvinna! En halv mille på ett sommarlov? Det är ju omöjligt! Men vi satte igång i alla fall. Det handlar om att inte ge upp trots att precis allt går fel. Om att lyckas bli kompisar igen efter värsta bråket. Och så om kärlek förstås. Fast det är typ hemligt.

Elvaåriga Benny Fagerström, känd från Koden är knäckt, är tillbaka med en ny superhemlig bok. Alltså: visa den inte för dina föräldrar! Innehåller känslig information, bland annat hur du smiter hemifrån mitt i natten och vad en Frihetszon är för nåt.

Bokens handling är inspirerad av en verklig händelse
Läs om historien bakom historien

Läs artikel om boken från Sveriges Radio


 
"En modern variant av klassiska äventyrsberättelser"

 "Miljön är sommarlovslik med björkskog, solsken och badbrygga. Boken andas stor optimism och tro på barns förmåga att klara av saker. Med Bennys ord: Det finns inga omöjliga uppdrag. Inga omöjliga föräldrar. Tempot är högt och språket modernt utan att vara utslätat. Bennys hemliga rapporter kan ses som en modern variant av klassiska äventyrsberättelser.“

BTJ-häftet nr 12, 2016. Lektör Agneta Eriksson